This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Film Gravel Series #1

Meer dan 200 deelnemers stonden aan de start van de eerste editie van de gravel series in Banholt.
Onder perfecte weersomstandigheden reden zij een route van respectievelijk 60 en 100 km over de vele gravel en onverharde wegen in de gemeenten Eijsden-Margraten, de Voerstreek en Gulpen-Wittem. Op deze eerste ‘echte’ lentedag liet de natuur zich van haar beste kant zien.

De toertocht kende ook een wedstrijdelement. Op privé grondstukken werden zogenaamde Strava segmenten gelegd. De dame en heer die als snelste deze segmenten afgelegde ging met de beker en de leiderstrui van de GRAVEL SERIES vandoor. De naam zegt het al het zijn een serie van 3 races die allemaal starten en finishen in Banholt.
De eerstvolgende race staat gepland voor 13 mei en de laatste op 13 oktober.

Er is overigens bewust voor 3 events gekozen omdat we het verhaal van het landschap willen vertellen in zowat drie jaargetijden. (breedte) sport, genieten en beleven in de natuur zijn voor de organisatie een belangrijk uitgangspunt. en hoe mooi wil je het hebben in de gemeente Eijsden-Margraten met zo’n grote diversiteit aan landschap.

Winnares bij de dames werd Sophie von Berswordt, zij bleef de Belgische Saskia Hessie en Tamara Janssen voor. Bij de mannen pakte Bart Veldhuizen uit Utrecht de eerste plaats voor de limburgers Pascal Evers en Niels Boon.