This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

De 3 beste Race banden volgens Lars

Race fiets banden zijn er in enorm veel variaties en uitvoeringen, maar met welke banden rijden wij zelf en wat zijn onze ervaringen met deze modellen.

Deze keer verteld Lars Toma over zijn ervaring met zijn top 3 Specialized Race banden.

S-WORKS Turbo Cotton 700x26c

Aldus Lars : ”Mijn favoriete banden sinds ze op de markt gekomen zijn, is de S-Works cotton 26mm. voor het gebruik in droge condities is dit de ideale band met ook nog de minste rolweerstand en het lichtste gewicht. Het enige nadeel van deze band is de hogere slijtage. Daarnaast zijn de “looks” van een Cotton (Skinwall) band ook wel bepalend voor de totaal Look van de fiets en kan daar in juist het verschil maken… het oog wil ook wat toch :-). Als laatste toevoeging is dit de ultieme wedstrijdband voor als je er op Zondag een wat agressievere stijl op na houd dan :P. ,,

S-WORKS Turbo 700x26c

Dit is de band die zich door de jaren al bewezen heeft, en niet voor niets rijden hier al een hoop klanten van ons mee. Deze band gebruik ik het liefst op mijn fiets waar ik het hele zomer seizoen de langste ritten mee maak aangezien de levensduur van deze band langer is dan de Cotton versie.

Specialized All Condition 700x25c

Dit is de To go band voor het hele jaar door in letterlijk alle condities, of je nu een woon werk racefiets hebt of je zoekt de meest betrouwbare band zoek niet verder dit is hem!. deze band is ook uitgerust met een Armadillo coating waardoor deze band niet snel lek te rijden is. In de Winter heeft deze band vooral mijn voorkeur !

S-Works Turbo Cotton:

PLUS: Ultra Licht en Snel, weinig rolweerstand en kwa looks kan dit je fiets maken of kraken

MIN: Hogere slijtage waardoor deze band iets sneller vervangen moet worden.

S-WORKS Turbo:

PLUS: Licht en snel, weinig rolweerstand met een lange levensduur.

Specialized All Condition:

PLUS: Te gebruiken bij bijna alle weersomstandigheden, bijna niet lek te rijden en erg robuust.

MIN: Bij al deze pluspunten lever je natuurlijk in op gewicht en de iets hogere rolweerstand.