This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

De compleet nieuwe Rockhopper

Hoewel de Rockhopper al de toon zette in zijn klasse, trokken de designers van Specialized de fiets nog een keer over de tekentafel om te kijken waar ze hem nòg beter konden maken. Omdat de Rockhopper in een fel bevochten categorie bokst, besloten ze flink uit te halen. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe Rockhopper die met de introductie van nieuwe features nu nog betere prestaties en meer kwaliteit naar een aantrekkelijk prijspunt brengt.

PRESTATIES VOOR IEDEREEN
Omdat het frame de basis is van elke fiets, werd er nog meer kwaliteit in het A1 Premium Alloy frame gepompt. Zo kon men een extra scherpe prijs/kwaliteit verhouding behalen met rijkwaliteit bovenaan de prioriteitenlijst.

Het compleet nieuwe A1 Premium aluminium frame heeft gebutte buizen om het gewicht te verlagen. De kabels en leidingen lopen netjes door het frame en het frame is compatibel met een dropper post. Het bracket met schroefdraad is eenvoudig te onderhouden en de geometrie maakt het mogelijk om met de nieuwe Rockhopper zelfs in cross-country wedstrijden aan te treden. De Rockhoppers die eerder bestemd zijn om in stedelijk gebied te worden ingezet, zijn voorzien van nokken voor de montage van zijstandaards en bagagedragers.


Een andere nieuwigheid voor de Rockhopper is dat de fiets voor het eerst in verschillende wielmaten beschikbaar is. Kwestie van er zeker van te zijn dat elke fietser als gegoten zit op een Rockhopper. Door elke framemaat aan de optimale wielmaat te koppelen, wordt gegarandeerd dat iedereen de ideale fietspositie vindt.
Het resultaat is dat de Pitch en de Rockhopper tot 1 game-changing platform zijn samengevoegd. Afhankelijk van de framemaat heb je nu Rockhoppers met 26”, 27.5” en 29” wielen. Dat heeft tot gevolg dat de Rockhopper nu in meer maten beschikbaar is dan ooit voorheen: 9 in totaal, van XXS tot XXL. Daarbovenop is het Rockhopper-aanbod nog verder vergroot door de fiets met zowel 1×12, 1×10, 1×9, 2×9 en 1×8 aandrijvingen aan te bieden. Daarmee komen de prestaties van moderne top mountainbikes naar een prijsniveau dat voor iedereen haalbaar is.

Luchtgeveerde RockShox vorken, tubeless-ready velgen en banden, SRAM Eagle 12 speed aandrijvingen, krachtige schijfremmen en een karrenvracht betrouwbare Shimano onderdelen zorgen er voor dat elke Rockhopper de best presterende mountainbike op zijn prijspunt is. Van de straat tot de cross-country omloop, de Rockhopper staat voor je klaar!