This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

De nieuwe Stumpjumper

De Stumpjumper is niet meer weg te denken uit het pantheon van MTB’s. Sinds z’n debuut in 1981 heeft Specialized telkens weer de lat verlegd op het gebied van snelheid, comfort en rijgedrag. Voor de 2019 versie van deze legendarische mountainbike zijn er weer een hoop vernieuwingen te bespeuren.

Gemaakt naar jouw smaak

Zo komen er in de eerste plaats twee versie van de Stumpjumper op de markt. De Stumpjumper ST (Short Travel) die met een veerweg van 130mm voor en 120mm achter geschikt is voor rijders die houden van een wat speelsere en wendbaardere fiets. Voor de snelheidsduivels is er de Stumpjumper met 150mm veerweg voor en 140mm achter.

Nieuw frame ontwerp

Een van de meest opvallende veranderingen in het ontwerp is het asymmetrische “sidearm” frame. Deze wikkelt zich om de achterdemper heen en zorgt voor een grotere stijfheid van het frame en verbeterd de werking van de demper. Door dit ontwerp is het frame een stuk lichter geworden en zijn de rij- en daaleigenschappen van de fiets verbeterd.

Wil je meer weten over de nieuwe Stumpjumper? Op de site van Specialized vind je meer foto’s, video’s en specs.