This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Fietsvakantie Europa: Volg de Liberation Route

Nog geen vakantieplannen deze Zomer? Als je graag fiets, en tegelijkertijd wat cultuur wil opsnuiven dan kun je overwegen om de Liberation route te rijden. Deze begint in Engeland en loopt via Frankrijk, België, Nederland, en Duitsland tot in Gdansk in Polen en volgt de route die de geallieerden in de 2e wereldoorlog volgden tijdens de bevrijding van Europa.

De gehele route is uitgezet aan de hand van luisterplekken. Op deze plekken vind je veldkeien waar je hoorspelen kunt beluisteren over de ervaringen van één of meerdere personen in de jaren 1944 – 1945.

De Liberation Route is geen vooropgezette fietsroute. Je kunt dus je eigen reis samenstellen door naar eigen interesse een pad uit te stippelen tussen de meer dan 500 luisterplekken. Het is dus ook mogelijk om een deel van de route te volgen als dagtocht of weekendtripje. Je kunt alle luisterplekken op deze site bekijken, of je kan de speciale app downloaden voor Apple en Android.