This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Gravel Series ‘Liberation Rides’

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG 2018/2019 organiseren we in 2020 weer twee bijzondere Gravel Rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding.

Op zondag 10 mei zal de eerstvolgende editie plaatsvinden en zondag 13 september staat de tweede Liberation Ride op de planning

De Liberation Rides van vorig jaar waren een groot succes! Ben je benieuwd hoe het er uit zag of was je er bij en wil je nog even nagenieten bekijk dan de aftermovie van de vorig jaar:

Bevrijding
De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Limburgs landschap
Daarnaast zal ook stil worden gestaan bij het Zuid-Limburgse landschap dat bekend staat voor de vele kilometers prachtige land- en veldwegen die door het glooiende en diverse landschap lopen. In elk jaargetijde biedt dit landschap een verrassende en prachtige aanblik voor de vele bezoekers. Genieten en beleven zijn kernbegrippen die hoog in het vaandel staan binnen de evenementen die onze stichting organiseert. Wij staan graag dichtbij hetgeen het mooie Limburgse landschap te bieden heeft op het gebied van de recreatie en ontspanning We willen de deelnemers bewust laten worden om het landschap – waarvan wij allemaal gebruik maken – te respecteren en nog meer te gaan waarderen. De GRAVEL SERIES “Liberation ride” is een event waarbij genieten, beleven en herdenken op 1 staan.

Strava segmenten
De essentie van de GRAVEL SERIES is een toertocht met een bijzonder wedstrijdtintje (hetgeen niet verplicht is). De start en finish van de GRAVEL SERIES (geldt voor beide ritten) vindt plaats in het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul. De route van de GRAVEL SERIES loopt voor 80% over onverharde paden. Naast de veldwegen in Limburg zal ook gebruik worden gemaakt van de veldwegen over de grenzen heen richting Voerstreek, Limburg en NRW. Op deze stukken van het parcours gelden de regels die voor alle toertochten gelden. We volgen hierin ook het principe en de richtlijnen van “Ik fiets vriendelijk”.

Elke rit kent daarnaast een of meerdere STRAVA special stages op basis van waar een klassement wordt opgemaakt. Deze vinden plaats in weilanden of afgesloten stukken gravel/ veldweg (private wegen en land). Hier wordt gewerkt middels zogenaamde Strava segmenten. Het “fun” gehalte staat voorop in deze special stages. Na elke rit wordt de tijd snelste (over beide segmenten) bij de heren en dames gehuldigd. Deelname aan dit klassement kan alleen als men de langste afstand rijdt en voor 16.15u gefinisht is.

Praktische info

Data: Zondag 10 Mei Zondag 13 September
Locatie: 10 mei = Shimano Experience Center Valkenburg, De Leeuwhof 2
13 september = Banholt, Hondsrug (veldweg inrijden via Bredeweg langs Harmoniezaal)
Start: 7.30u voor 180km
9.00u voor 65 en 125km
10.30u voor family ride (20km), de hele dag kan gestart worden tot 14.00u
Routes: 20, 65 125 km + 180km route!!!
Behalve de 20 km route zijn de routes NIET uitgepijld maar te rijden met    navigatieapparatuur.
Bikes: Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike
Inschrijf fee: 20km = 10 euro p.p., kids onder 12 jaar gratis.
65km en 125km = 30,00 per persoon per event.
180km = 40 euro

Daarnaast is voor alle afstanden het volgende inbegrepen:

Mocht je eens een Specialized Gravel bike (Diverge) willen testen dan hebben we deze te huur. Huurprijs bedraagt 35 euro. Bij interesse gelieve dit kenbaar te maken bij je inschrijving.

Inschrijven voor de gravel series kan via de website van Crossborder Cycling Limburg.

Wees er snel bij, de startplekken zijn beperkt.

Meer info mail naar: info@crossbordercycling.eu