Toma Cycles Hero

Gravel Series ‘Liberation Rides’

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG 2018 organiseren we in 2019 twee bijzondere gravel rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding.

Op zondag 8 september zal de volgende editie plaatsvinden. In september vieren we immers 75 jaar bevrijding Zuid-Limburg.

De Liberation Ride op 5 mei was een groot succes! Ben je benieuwd hoe het er uit zag of was je er bij en wil je nog even nagenieten bekijk dan de aftermovie van de laatste editie:

Bevrijding
De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Limburgs landschap
Daarnaast zal ook stil worden gestaan bij het Zuid-Limburgse landschap dat bekend staat voor de vele kilometers prachtige land- en veldwegen die door het glooiende en diverse landschap lopen. In elk jaargetijde biedt dit landschap een verrassende en prachtige aanblik voor de vele bezoekers. Genieten en beleven zijn kernbegrippen die hoog in het vaandel staan binnen de evenementen die onze stichting organiseert. Wij staan graag dichtbij hetgeen het mooie Limburgse landschap te bieden heeft op het gebied van de recreatie en ontspanning We willen de deelnemers bewust laten worden om het landschap – waarvan wij allemaal gebruik maken – te respecteren en nog meer te gaan waarderen. De GRAVEL SERIES “Liberation ride” is een event waarbij genieten, beleven en herdenken op 1 staan.

Strava segmenten
De essentie van de GRAVEL SERIES is een toertocht met een bijzonder wedstrijdtintje (hetgeen niet verplicht is). De start en finish van de GRAVEL SERIES (geldt voor beide ritten) vindt plaats in het kleine dorpje Banholt. De route van de GRAVEL SERIES loopt voor 80% over onverharde paden. Naast de veldwegen in Limburg zal ook gebruik worden gemaakt van de veldwegen over de grenzen heen richting Voerstreek, Limburg en NRW. Op deze stukken van het parcours gelden de regels die voor alle toertochten gelden. We volgen hierin ook het principe en de richtlijnen van “Ik fiets vriendelijk”.

Elke rit kent daarnaast een of meerdere STRAVA special stages op basis van waar een klassement wordt opgemaakt. Deze vinden plaats in weilanden of afgesloten stukken gravel/ veldweg (private wegen en land). Hier wordt gewerkt middels zogenaamde Strava segmenten. Het “fun” gehalte staat voorop in deze special stages. Na elke rit wordt de tijd snelste (over beide segmenten) bij de heren en dames gehuldigd. Deelname aan dit klassement kan alleen als men de langste afstand rijdt en voor 16.15u gefinisht is.

Startlocatie
De thuishaven (start-finish) van de GRAVEL SERIES is wederom Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten. In de huisweide van de familie Waterval vindt de start en finish van beide edities plaats. Hier worden ook de parkeervoorzieningen getroffen. In de weide vindt de registratie plaats, staat koffie en thee klaar en worden de gravel helden na afloop ontvangen met een herinneringsmedaille, eten en drinken en live muziek.

Terugblik Gravel Series 2018

Links naar eerder georganiseerde Gravelseries

https://vimeo.com/262188667
https://vimeo.com/261996392

Praktische info
Data: Zondag 5 mei + 8 september
Locatie: Banholt, Hondsrug (veldweg inrijden via Bredeweg langs harmoniezaal)
Start: 9.15u
Routes: 75 km en 110 km

Routes zijn niet uitgepijld maar te rijden met navigatieapparatuur.
GPX-bestanden worden een week voorafgaand verstuurd.
WAHOO stelt weer apparatuur ter beschikking die geleend kan worden (borg bedraagt 100 euro en wordt ter plekke betaald). Reservering kenbaar maken bij inschrijving.
Wij hebben reeds het GPX-bestand van de route op het WAHOO-apparaat geïnstalleerd.

Bikes: Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike

Mocht je eens een Specialized Gravel bike (Diverge) willen testen dan hebben we deze te huur. Huurprijs bedraagt 35 euro. Bij interesse gelieve dit kenbaar te maken bij je inschrijving.

Inschrijf fee: 27,50 per persoon per event. Of 50 euro voor beide events (5 euro korting).

Hierin is inbegrepen:

• Deelname aan de Gravel Series Liberation ride.
• Gepersonaliseerd stuurbord (mits tijdig fee betaald)
• GPX-route (75 en 110 km route)
• Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
• Clif bar voor elke deelnemer voor de start
• 3 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers
Limburgs fruit, Clif bars, etc.
• Technische ondersteuning op de route verzorgd door Toma
Cycles
• Medaille
• Pastaparty na afloop (ruime portie pasta met saus)

Inschrijven voor de gravel series kan via de website van Crossborder Cycling Limburg.

Wees er snel bij, de startplekken zijn beperkt.

Meer info mail naar: info@crossbordercycling.eu

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Gemaakt door Kazeko