This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

In The Picture: Dennis Mulderij

Graag willen wij het verhaal van Dennis Mulderij met jullie delen. Dennis die het onwaarschijnlijke deed door het beklimmen van de Mont Ventoux ongekende veerkracht en vastberadenheid te tonen. Dennis verloor op jonge leeftijd zijn onderbeen aan de gevolgen van botkanker en reed met een speciale prothese de kale mythische berg op die kampioenen kan maken of breken.
In het geval van Dennis is er een nieuwe kampioen opgestaan op de Top van de Mont Ventoux! Hier volgt het verhaal van de 19 jarige Dennis die zijn ambities niet onder stoelen of banken gaat steken en vol gas voor de toekomst gaat.

,,Dennis Mulderij
Tot mijn veertiende was ik een fanatieke voetballer. Ik trainde 3 keer in de week en speelde vaker 2 wedstrijden in een weekend. Dit deed ik al vanaf mijn vijfde. Totdat ik opeens last kreeg van mijn linkerknie (ze dachten dat het de meniscus was ). Het werd zo erg dat ik op een gegeven moment niet meer kon lopen. Na een onderzoek in het ziekenhuis Heerlen werd ik doorgestuurd naar het Sint Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Al snel bleek het geen meniscus te zijn en kreeg ik de uitslag dat het botkanker was. Na 10 maanden behandelingen (chemotherapie etc.) en een zware operatie van 10 uur, waarbij ik mijn been heb verloren, kon ik eindelijk gaan revalideren. Na het revalidatieproces begon de zoektocht naar een nieuwe sport. Fietsen vond ik altijd wel al leuk alleen door de beperking van de normale loopprothese ging dit niet. Met behulp van de revalidatiekliniek, de prothesemakers, fysiotherapeute en Toma Cycles zijn we begonnen met de ontwikkeling van een prothese waarbij ik op een normale racefiets kon fietsen zonder enige aanpassingen. Ik heb me toen het doel voorgenomen om de Mont Ventoux te beklimmen (Om mezelf weer te kunnen bewijzen). Zodra de prothese klaar was ben ik dan ook begonnen met trainen hiervoor. Na krap een jaar getraind te hebben met mijn vader en moeder heb ik 31 juli 2014 de Mont Ventoux met succes beklommen. (Zelfs nog mijn eigen doel behaald om onder de 2 uur te blijven). Ik hoop dan ook nog verdere doelen te kunnen bereiken, zoals het beklimmen van de Galibier.
Daarbij ben ik me ook enigszins aan het verdiepen in het aangepast wielrennen voor eventuele wedstrijden te fietsen.’’

Wij wensen Dennis dan ook alles succes in de toekomst en zijn heel erg trots op om hem te kunnen helpen zijn nieuwe sport te beoefenen. Vanaf het moment dat Dennis bij ons in de winkel kwam heeft Bert direct het initiatief mee opgepakt door samen te denken en te werken met het medische team van Dennis.
Volgende doel? Misschien heeft Dennis later nog een ,,Mechanieker ‘’ nodig op de Paralympische spelen. Wij houden ons zeker aanbevolen Dennis!