This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Is je fiets klaar voor het voorjaar?

Eindelijk beginnen de temperaturen weer op te lopen en worden de weersomstandigheden weer beter voor fijne lange ritten. Check wel of je fiets nog in goede conditie verkeert na z’n winterslaap in de schuur! Loopt alles nog gesmeerd? is de sealant van je tubless banden nog niet uitgedroogd? 
Je kunt zelf een hoop doen om te zorgen dat je fiets helemaal klaar is voor het voorjaar. Met ons uitgebreide assortiment eco-vriendelijke bike-care producten van Mucc-Off zorg je dat alle onderdelen goed beschermd zijn tegen de elementen. Nat, droof warm of koud!

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Zo ben je verzekerd van vele kilometers fietsplezier deze komende lente en zomer!

Begin met een goeie poetsbeurt

Eigenlijk is het het best om na elke rit je fiets even schoon te maken maar zelfs het beste paard struikelt wel eens. Begin het voorjaar in ieder geval meet een grote schoonmaak. Poets je fiets met een lauw sopje, spons en zachte borstel. Zorg dat je alle plekjes onder handen neemt want vuil en strooizout kan de kwaliteit en levensduur van je materiaal aantasten.

Loopt alles nog gesmeerd?

Maak je ketting eerst grondig schoon met een kettingreiniger. Deze verwijdert alle vuil tussen de schakels en geeft je een goede basis om alles weer goed in het vet te zetten. Wij zijn zelf erg fan van Muc Off Ceramic Dry Lube. Deze kettingolie is specifiek ontworpen om je ketting in goede staat te houden tijdens droge en stoffige condities. Breng een dunne laag aan op de ketting en draai de pedalen een aantal keer rond. Zo weet je zeker dat de olie overal binnen heeft kunnen dringen. Geef je kabels en derailleur ook meteen een druppeltje zodat het schakelen weer vederlicht gaat.

Check je banden en wielen

Pomp je banden goed op en controleer of er geen kleine scheurtjes zichtbaar zijn. Dit kan er op duiden dat het rubber uitgedroogd is en je banden toe zijn aan vervanging. Zorg ervoor dat er geen takjes of steentjes in je profiel zitten. Hier zou je later lek op kunnen rijden.
Rijd je tubeless? Vergeet dan niet om je tubeless sealant bij te vullen. Deze kan na overwintering in de schuur namelijk uitgedroogd zijn.  
Als je de banden nagekeken hebt inspecteer dan je wielen. controleer of alle spaken nog op spanning staan en laat het wiel ronddraaien om te kijken of er geen slag in zit. 

Zit alles nog vast?

Door temperatuursverschillen kan het metaal van bouten uitzetten en krimpen. Loop alles dus even na om te controleren of er boutjes los zijn gaan zitten. Wees voorzichtig met dingen te hard aandraaien, vooral carbon is erg kwetsbaar voor te hoge druk. Gebruik voor de zekerheid een momentsleutel om zeker te weten dat je niet te veel kracht zet.
Geef je remmen extra aandacht. Zijn de blokjes nog in goede staat? Moeten de remkabels vervangen worden? Je remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen op je fiets dus zorg dat deze ten alle tijden in orde zijn!


Wil je het onderhoud liever door ons laten doen? We lopen in onze werkplaats natuurlijk graag alles voor je na! Plan een afspraak via onze website en je fiets zal binnen een dag weer klaar zijn om af te halen.