This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Propero 4

De geheel vernieuwde Specialized Propero 4 combineert de aero voordelen van de S-works Evade 3 met de ventilatie eigenschappen van de S-Works Prevail 3. Dankzij het MIPS systeem, prettige pasvorm en het lichte gewicht is deze helm perfect om elke dag zonder compromissen de weg op te gaan.

Aero First Ontwerp

Als je de voorgaande versie nog kent dan herken je de Propero 4 misschien niet direct terug. De fietshelm is geheel opnieuw ontworpen met een focus op betere aerodynamische prestaties. Met behulp Computational Fluid Dynamics ontwerp en eindeloze Win-Tunnel tests op het hoofdkantoor van Specialized zijn diverse ontwerpen de revue gepasseerd todat de beste combinatie van lage luchtweerstand en hoge ventilatiewaarde boven kwam drijven. Deze helm is dan ook weer sneller dan de voorgaande generatie en biedt een winst van 4 watt of 15s op 40km ten opzichte van de S-Works Prevail 3

Houd je hoofd koel

Naast de innovaties in ventilatie uit de voorgaande modellen zoals de diffuser in de S-works Evade 3 heeft de Propero 4 een nieuw wapen in het arsenaal tegen hittebestrijding. Dankzij microchanneling, 2mm luchtkanalen die over de hele helm verwerkt zitten, onstaat er meer turbulentie in de luchtstroom aan de binnenkant van de helm. Daardoor komt meer lucht in contact met je hoofd en wordt warmte beter afgevoerd.

Hoogste veiligheidsrating

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat een helm je beschermt tijdens een val. De Propero 4 heeft een vijf-sterrenrating (De hoogst haalbare) van het Virginia Tech instituut. Met het ingebouwde Mips Evolve Core systeem ben je niet alleen beschermd tegen directe klappen maar worden ook de rotationele krachten tijdens een val geminimaliseerd. Daarnaast biedt het FS3 Fit & Occipital Base Adjustment systeem ongeëvenaarde mogelijkheden om de helm perfect op jouw hoofd af te stellen voor een comfortabele en veilige pasvorm.

De Propero 4 is vanaf nu bij ons beschikbaar in vier kleuren voor €190