This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Roubaix SL8

Ruw terrein hoeft geen belemmering meer te zijn om snel te gaan. Dankzij de vernieuwde Roubaix kun je ongeacht de ondergrond comfortabel, veilig en snel elke weg verkennen die je tegenkomt. De ene dag leg je je maten op de pijnbank over een biljartlaken van asfalt, de andere verken je gravelpaden en singletracks zover het oog reikt. Allemaal met één fiets. De Specialized Roubaix SL8 kan het allemaal!

Soepel is snel

Dankzij de Future Shock 3.0 demper in het balhoofd en de Aftershock technologie in de zadelbuis verminderd de Roubaix SL8 de schokken van ruige ondergronden zonder dat de wendbaarheid en de stijfheid van de fiets wordt benadeeld.
Deze nieuwe Future Shock beschikt over betere afstelmogelijkheden zodat je de mate van vering thuis eenvoudig zelf in kan stellen. In de S-Works Roubaix zit zelfs een draaiwiel op de stuurpen zodat je tijdens het rijden de mate van vering in kan stellen.

Kleine verbeteringen maken een groot verschil

Het gewicht van de nieuwe Roubaix is met 50 gram verlaagd en de vorm van het frame is aangepast zodat de aerodynamische capaciteit van de fiets verbeterd is. Daarnaast biedt het frame nu 40mm ruimte voor banden én heb je de mogelijkheid om vaste spatborden te installeren. Verder zijn er meer opties toegevoegd om tassen op de fiets te monteren. Zo zitten er twee schroeven op de bovenbuis waarmee je een frame tas kunt bevestigen en zijn er busjes toegevoegd waarmee een derde bidon onder het frame geplaatst kan worden. Laat die ultra endurance ritten maar komen dus!

Breed spectrum aan opties

Er zijn maar liefst vijf veschillende versies van de Roubaix SL8 beschikbaar. Alle modellen behalve de S-Works versie beschikken over een FACT 10R carbon frame terwijl de S-Works een Fact 12R carbon frame heeft. Future Shock 3 is tevens in alle modellen beschikbaar. De basis en sport varriant hebben Future Shock 3.1 ingebouwd (Verwisselbare veer), Comp en Expert beschikken over 3.2 (Verwisselbare veer en demper) en de S-works heeft 3.3 (Demping is tijdens het fietsen bij te stellen) Meer weten over de technologie achter deze endurance road bike? Bekijk de Roubaix SL8 whitepaper

De Specialized Roubaix SL8 is vanaf nu verkrijgvaar in onze winkel. Informatie over beschikbaarheid prijzen en afmontering vind je via deze link