This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

S-Works Prevail 3 en Evade 3

De vlaggenschip helmen van Specialized hebben een flinke update ondergaan. Deze nieuwe genaratie helmen zit tjokvol met innovatie en beloven geweldige ventilatie meer draagcomfort en bovenal steengoede veiligheid!

Prevail 3: Betere ventilatie bestaat niet

Het ventilatieoppervlak van de Prevail 3 is met 24,5% vergroot ten opzichte van zijn voorganger. Wees dan ook niet verbaasd als je tijdens je eerste rit met deze helm denkt dat je niets op je hoofd hebt zitten. Sommige testers gaven aan dat ze zich zorgen maakten over de structurele integriteit van een helm die zo open is. Vrees niet, met een 5 sterren veiligheids certificering van Virginia Tech heeft deze helm de hoogste waardering die een valhelm kan behalen.

Om de gigantische ventilatieopeningen in de Prevail 3 mogelijk te maken hebben de ingenieurs bij Specialized een nieuwe manier gevonden om krachten tijdens een val beter over de helm te verdelen. Het zogenaamde AirCage skelet van de helm bestaat uit geweven aramide kabels die verankerd zitten in carbon zijpanelen. Harde plaatselijke klappen worden door dit raamwerk opgevangen en verlagen zo de krachten die je schedel te verduren zou krijgen.

Evade 3: De snelste wordt koeler

Aerodynamische prestaties en goede ventilatie gaan niet per se goed samen. Toch is het met de Evade 3 gelukt om de luchtdoorstroom met 10% te vergroten en de hoogwaardige aerodynamica van de voorganger te behouden. Tijdens het ontwerpproces heeft Specialized gebruikt gemaakt van geavanceerde computermodellen voor solide modellering, eindige elementanalyse, computationele vloeistofdynamica en vele testsessies in de inpandige Win Tunnel om zo deze nieuwe generatie helm voor kampioenen te creëren.

De nieuwe diffuser aan de achterkant van de helm is essentieel om de luchtstroming door de helm in goede banen te leiden. Bij aero helmen is het comfort meestal ondergeschikt aan prestatie maar met de Evade 3 is het gelukt om snelheid én comfort hand in hand te laten gaan. Qua veiligheid maakt de Evade 3 een grote sprong ten opzichte van zijn voorganger door de toevoeging van MIPS. Dit lage frictie membraan zorgt ervoor dat rotationele krachten tijdens een val geabsorbeerd worden door de helm en de kans op hersenletsel verkleinen.

De S-Works Prevail 3 en de S-Works Evade 3 zijn vanaf nu in onze winkel verkrijgbaar voor €330,-