This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

S-Works Shiv TT 2020

Het recept voor tijdritfietsen is welbekend. Betere aerodynamica betekent minder luchtweerstand en dan kom je sneller over de streep. Voor de S-Works Shiv TT 2020 lijkt deze ontwikkelmethode ook weer gebruikt te zijn. Yves Lampaert won de tijdrit van de Tour de Suisse ermee en er zijn ook al drie nationale tijdrijd titels veroverd op dit nieuwe model.

Maar wat blijkt bij de officiële bekendmaking van de nieuwe Shiv TT? Deze versie is niet meer aerodynamisch dan zijn voorganger. Specialized heeft ervoor gekozen om meer te focussen op het verlagen van gewicht, stijfheid op essentiële delen te verhogen, stuureigenschappen drastisch te verbeteren en de klimcapaciteit te vergroten.

Stuur en stuurpen uit één stuk op de S-Works Shiv TT

Minder gewicht

Het frame van de S-Works Shiv TT 2020 is geheel opnieuw ontworpen aan de hand van de Free Foil Library van Specialized. Dit databestand van buisvormen is verfijnd door jaren van windtunneltests en heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de Venge.

Hierdoor was Specialized in de gelegenheid om de aerodynamische vlakken kleiner (en dus lichter) te maken zonder aan aero capaciteit in te boeten.
Verder is de cockpit 200g lichter gemaakt door stuur en stuurpen uit één deel te vervaardigen.

Lage achterbrug op de S-Works 2020 tijdritfiets

Betere rijeigenschappen

De wielbasis van de Shiv TT 2020 is wat langer geworden waardoor de handeling van de fiets beter wordt. Daarbovenop is de zithouding van de rijder aangepast door de seatstay extreem laag te plaatsen. Dit verbeterd de balans van de fiets waardoor je met meer vertrouwen snelheid kunt maken.

Qua remkracht zit het ook wel goed met deze fiets. Specialized heeft ervoor gekozen om enkel schijfremmen te gebruiken in deze nieuwe uitvoering. Door de montage dicht op het frame is de luchtweerstand lager terwijl het gebruik van steekassen de stijfheid van voor en achtervork vergroot.

Schijfremmen op de S-Works Shiv 2020

Het officiële debuut van de Shiv TT is tijdens de tweede etappe van de Tour de France. Voor consumenten zal de S-Works Shiv TT vanaf winter 2019 beschikbaar zijn