This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

S-Works Venge 2016. De snelste Specialized ooit.

Ontworpen in Specialized’s win tunnel
De ontwikkeling van de nieuwe Venge heeft vier jaar in beslag genomen. In die tijd heeft Specialized er alles aan gedaan om deze fiets de snelste die zij ooit gebouwd hebben te maken. Er zijn honderden prototypes in de voor dit doel gebouwde win tunnel (Nee, dit is geen spelfout) uitvoerig getest en verfijnd. Het resultaat is een fiets waarvan elk onderdeeltje als een mes door de atmosfeer snijdt.

De snelste fiets op de wegSPECIALIZED_VENGE_2016_100
Tijdens de ontwikkeling van de 2016 S-Works Venge zijn alle onderdelen onder de loep genomen. Hier zijn de volgende ontwikkelingen uit voortgekomen:

-Zero-Drag remmen, die achter de luchtstroom van de voorvork en de zadelbuis gemonteerd zijn.
-Het Aerofly ViAS cockpit systeem, met een -17 graden stuurpen die uitgebalanceerd wordt met het Aerofly stuur dat 25mm omhoog zorgt voor een goede aerodynamiche houding van de rijder en een geheel nieuw ontworpen balhoofd zorgt dat alle bekabeling netjes wegwerkt is.
-De nieuwe Roval CLX 64 wielen hebben een extra brede 21 mm velgbreedte zodat de velg perfect overloopt in de S-Works turbo banden
-De voorvork is 30% stijver en het Rider-First engineered frame zorgen voor optimale prestaties bij elke framemaat.

Dit alles zorgt ervoor dat de nieuwe Venge op 40km 120 seconden sneller is dan zijn voorganger.

 

Kleren maken de man

GC Skinsuit

GC Skinsuit

Specialized heeft ook naar de kleding van de renner gekeken in de win tunnel. Op het gebied van aerodinamica viel daar nog veel te verbeteren.
De Evade helm is verbeterd, en heeft extra ventilatie gekregen waardoor hij een betere combinatie van comfort en lage luchtweerstand heeft.
Het gloednieuwe S-Works Evade GC skinsuit is geheel naadloos en is verkrijgbaar in 11 verschillende maten zodat het perfect aansluit op je lichaam.
Tot slot is er de S-Works 6 schoen met een vernieuwde hielcup die je voet beter op de carbon zool fixeert en gebouwd is met het lichtgewicht, rekbestendig Dyneema┬« Cubic Tech™ – een materiaal dat wordt gebruikt om parachutes voor ruimtevaartuigen te maken.