This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Specialized Aethos: Rijden voor de lol

Bij de ontwikkeling van nieuwe Specialized fietsen is de filosofie over het algemeen: “Deze fiets moet winnen”. En het mag gezegd worden dat doen ze dan ook heel vaak!
Maar wat nou als de knappe koppen op de designafdeling carte blanche krijgen om een fiets te ontwikkelen die 100% gefocust is op de liefde voor het fietsen. De nieuwe Specialized Aethos is gemaakt voor dat moment wanneer je jezelf verliest tijdens een klim of het aansnijden van een scherpe bocht.

Omdat de Aethos geen wedstijdwinnende fiets hoeft te zijn kon het ontwerpteam aan de slag met het breken van vastgeroeste regels over wat een “goede” fiets is. Zo hoeft er nu geen rekening meer gehouden te worden met het minimum framegewicht van de UCI zodat het Aethos frameset een gewicht heeft van 585 gram. Verder zijn alle componenten op de fiets geplaatst met het doel jouw rijervaring te verbeteren.

Maar vergis je niet! Er zit serieuze tech verborgen in het ontwerp van deze wegfiets. De geometrie en de stijfheid tot gewicht ratio van de Aethos is vergelijkbaar met de Tarmac SL7. En ondanks de klassieke vormen zul je qua prestaties niets te wensen hebben. Daarnaast is deze fiets verkrijgbaar in Dura Ace Di2 en SRAM Red eTap AXS afmontage dus je bent verzekerd van een optimale set up.

De S-Works Aethos is vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel als complete fiets of frameset.