This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Specialized Turbo Tero X

Bikepacking wordt naar een nieuw niveau getild met de Tubo Tero X van Specialized. Deze vol geveerde elektrische fiets is in staat om je over elk terrein naar de meest bijzondere kampeerplekken te brengen. Met een scala aan opbergmaatregelen sterke geïntegreerde verlichting en een krachtige electro motor met 90Nm koppel ben je goed uitgerust om op avontuur te gaan. De enige vraag die nu nog rest is: Waar wil je naartoe?

Sterk en slim

De elektrische trapondersteuning van de Turbo Tero X wordt aangedreven door de Full Power 2.2 motor van Specialized. In combinatie met de ingebouwde 710Wh batterij heeft deze fiets een bereik tot 120km. En met een maximale koppel van 90Nm zijn steile hellingen zelfs met zware bepakking eenvoudig te overmeesteren.
Maar de hardware is slecht één deel van het systeem. Om zeker te zijn dat je het einddoel haalt beschikt de Turbo Tero X over een intelligent e-bike besturingssysteem dat een ongekend soepele rijervaring voor je creëert en je alle gereedschappen biedt om je fiets af te stellen naar jouw specifieke behoeften. Met het MasterMind beeldscherm heb je ten allen tijde beschikking over je rit informatie en het bied de mogelijkheid om de output van je motor aan te passen als het avontuur je net wat verder brengt dan je in eerste instantie had bedacht.
Een leuke optie is dat je via ANT+ of Bluetooth je hartmeter aan kan sluiten op de fiets en in kan stellen welke mate van assistentie je van de motor krijgt terwijl je hartslag omlaag of omhoog gaat.
Tot slot is de motor uitgerust met een blokkeermechanisme en een bewegingssensor die een alarm triggert als dieven er met je fiets vandoor proberen te gaan.

Geen terrein is te ruw

Ruig terrein smelt als sneeuw voor de zon dankzij de RockShox 130mm voor- en 120mm achtervering. Uiteraard zijn beide vering uitgerust met een lockout hendel zodat je op vlakke paden geen onnodige energie verspild. Dankzij de mullet wielconfiguratie van 29″ voren en 27,5″ achter licht je zwaartepunt vrij laag waardoor de stabiliteit van je rit vergroot wordt.
De Ground Control banden zorgen voor goeie grip op een scala aan ondergronden en de grote aluminium DryTech spatborden zorgen ervoor dat je droog en comfortabel op je bestemming aankomt.
Ook met slechte zichtbaarheid kun je gewoon doorfietsen dankzij de geïntegreerde koplamp die tot 1000 lumen aan lichtsterkte kan produceren.

Draagt je gear zonder problemen

De meegeleverde bagagedrager kan tot 20kg aan materiaal vervoeren. Met de extra voordrager kun je nog 10kg extra vervoeren. Specialized heeft daarbij een grote selectie stuur en zadeltassen beschikbaar en dan heb je ook nog de optie om met een speciale achteras je fietskar tot 60kg te bevestigen. Met al die opslagmogelijkheden heb je het ultieme adventure voertuig. Laat die SUV dus maar in de garage staan!

De Specialized Turbo Tero X is vanaf nu verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over opties en beschikbaarheid.