This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Tarmac SL7 de ultieme racefiets

Welke fiets kies je voor de etappe van vandaag? Komt het op brute kracht aan in een explosieve eindsprint of zweef je zo licht mogelijk de steile beklimmingen omhoog? Vroeger had je hier twee verschillende fietsen voor nodig maar die dagen zijn voorgoed voorbij. Met de Tarmac SL7 hoef je geen compromissen te maken tussen aerodynamica en gewicht. De profrenners in het tourpeleton laten dit jaar dan ook zien hoe divers de SL7 ingezet kan worden. Alaphilippe, Cavandish en onze eigen Kelderman rijden allemaal op deze nieuwe Tarmac. One Bike to rule them all!

Zo licht dat hij bijna illegaal is

Het carbon frame van de S-Works Tarmac SL7 weegt door de slimme maatvoering en strategische geplaatste verminderingen in de buisdikte een luttele 800 gram! Wat het totale gewicht van de fiets op 6,8kg brengt. Voor het behalen van dit vederlichte gewicht wordt niets ingeleverd op aero, stijfheid en rijkwaliteit ten opzichte van de Tarmac SL6 en de Venge. De fietsen die deze Tarmac SL 7 in de line-up van Specialized zal gaan vervangen.

Sneller dan ooit tevoren

Door aanpassingen in de vorm van het Aerofly II stuur, zitbuis, achtervork, voorvork en balhoofd en door het wegwerken van blootliggende kabels is dit racemonster sneller dan zijn voorgangers. 45 seconden op 40 km sneller om precies te zijn. De S-Works modellen zijn uitgevoerd met Shimano Dura-Ace Di2 of SRAM Red eTap AXS die beide een ingebouwde power meter bevatten en worden geleverd met de nieuwe Roval Rapide CLX wielen. Dit maakt de Specialized Tarmac SL7 een uitermate geschikte keuze voor rijders die boven alles op zoek zijn naar snelheid.

Ongeëvenaarde rijeigenschappen

De ontwikkeling van elke racefiets van Specialized volgt de filosofie van Rider First Engineering. Want als je niet de hele dag comfortabel in het zadel kan zitten dan is het ook onmogelijk om topprestaties neer te zetten. Met een klein leger van de beste testrijders ter wereld, de pro’s van World Tour-teams – Boels-Dolmans, Deceuninck-Quick-Step en Bora-hansgrohe is de wendbaarheid, stabiliteit en rijkwaliteit geperfectioneerd. Dit alles maakt de Specialized Tarmac SL 7 “One bike to rule them all”