This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Turbo Vado SL

We hebben een kantelpunt bereikt. Achtenzestig procent van de wereldbevolking zal rond 2050 in en rond steden wonen. Steden van Bogota tot Berlijn denken opnieuw na over de indeling op de weg met het oog op twee wielen in plaats van vier. De e-bike vervangt de auto voor vele korte afstanden, ongehinderd verplaatsen door het verkeer, het zoeken naar parkeergelegenheid en hoge maandelijkse kosten. Volgens recente studies krijgen e-bike rijders gemiddeld meer beweging dan conventionele rijders, dankzij het feit dat zij vaker en voor langere afstanden onderweg zijn. Er is nog nooit een beter moment geweest om te investeren in onze gezondheid, onze gemeenschap en de toekomst van onze planeet.

Introductie van Vado SL – It’s You, Only Faster
Er is geen andere e-bike met een dergelijke rijkwaliteit, actieradius en kracht en met een gewicht dat licht genoeg is om te dragen. Rij met sprekend gemak over heuvels en haal het verkeer in. Cruise tot 25 km/u rond met een actieradius tot 130km. De Vado SL is 40% lichter dan de gemiddelde e-bike en is gebouwd om mee te nemen: de trap op, de trein in, naar kantoor en overal waar je maar gaat.

Zo licht dat je vergeet dat die elektrisch is
SL staat voor Super Light. Dat klopt, Vado SL is tot 40% lichter dan de gemiddelde e-bike. Het Specialized SL 1.1 systeem dat door de fietsenbouwer in eigen beheer ontwikkeld is om te voldoen aan de behoeften van ’s werelds meest veeleisende weg- en mountainbike rijders. Met de Turbo Creo SL performance road bike en Turbo Levo SL trail mountainbike, wordt er een geheel nieuwe en meer wendbare ervaring in de Vado familie geïntroduceerd.

Betrouwbaarheid
De Vado SL is getest op meerdere continenten in alle weersomstandigheden en is ontworpen om je in beweging te houden. De Vado SL levert de bepalende combinatie van gewicht, vermogen, bereik en rijkwaliteit, en geeft je het vertrouwen om vaker te gaan fietsen, en naar plaatsen te rijden waarvan je nooit gedacht had dat je dat zou doen.

Range Extender
De Vado SL biedt de zekerheid van een geïntegreerde interne batterij van 320Wh voor een bereik tot 130km. Met de flexibiliteit van een optionele Range Extender heb je een extra bereik van 65km. De Range Extender is volledig afneembaar, compact en eenvoudig op te laden, waar je ook bent. 

Prestaties
Het nieuwe, in Californië ontworpen en in Zwitserland ontwikkelde Specialized SL 1.1-systeem, vertegenwoordigt het allerbeste op het gebied van superlichte e-bike prestaties. Ultralicht en stil, het Specialized SL 1.1 systeem verdubbelt je inspanning met een soepele vermogensafgifte. Geen onnatuurlijke vermogenscurve, pieken of motorsprongen. Het levert tot 240 watt aan vermogen dat synchroon loopt met je cadans tot 25 km/u. In het geval dat je de hulp van de motor overstijgt, is er geen lastige onderbreking of slepen van de motor.

Vertrouwen
Als je je op je gemak voelt, ben je zelfverzekerd. De Vado SL is gebouwd om comfort te bieden zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden en capaciteiten. Banden met een hoog volume zuigen imperfecties van de ondergrond op, en gaan goed om met zowel het wegdek als het onverhard en bieden stabiliteit bij alle snelheden.

De Future Shock technologie op 5.0 modellen voegt ultralichte vering toe aan je rit, waardoor de impact van ruwe wegen en terrein met bijna 40% wordt verminderd in vergelijking met fietsen met zwaardere voorvorken.

Alle Vado SL-modellen zijn standaard uitgerust met hydraulische schijfremmen voor maximale remkracht, eenvoudige 1x schakelen voor eenvoudige bediening, geïntegreerde voor- en achterlichten om te zien en gezien te worden, reflecterende stickers en banden die goed zichtbaar zijn, en Body Geometrie handvatten en zadels.

Mission Control
Sluit je fiets aan op je telefoon. Het verandert alles: Automatisch het vermogen regelen om met veel batterijcapaciteit op je bestemming aan te komen, een diagnose op afstand krijgen die je waarschuwt als er service nodig is, rij-informatie opnemen en delen met vrienden en zelfs je fiets een eigen aangepaste naam geven.