This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Women’s Power Zadel

Een revolutie is aanstaande! Zadelpijn bij vrouwelijke fietsers is vanaf nu verleden tijd met het nieuwe Women’s Power Zadel met Mimic. We beseffen dat dit een boude bewering is maar Specialized heeft flink wat research in dit probleem gestoken.

Eerdere generaties zadels houden te weinig rekening met de verschillende dichtheden van de weefsels die in contact komen met het zadel. Dit resulteerde er bij sommige vrouwen in pijn of ongevoeligheid tegen het rijden. Met behulp van het MIMIC design principe heeft Specialized uitgebreide tests met een diverse groep vrouwelijke rijders  gedaan om een optimale rijdbeleving te genereren.

MIMIC is de afkorting van Biomimicry. De term voor het designproces waar de vorm en het materiaal van het zadel geïnspireerd is op de vorm en beweging van het menselijk lichaam. Zo worden drukpunten geminimaliseerd en jouw rijcomfort vergroot.

Bovendien bleek dat de voorkant van veel zadels te lang is, waardoor veel dames pijnklachten krijgen na langere periodes fietsen. Het nieuwe Women’s Power zadel is daarom flink ingekort zodat de druk aan de voorkant drastisch verminderd wordt.

Benieuwd naar dit zadel? We hebben een aantal testzadels beschikbaar zodat je aan den lijve kunt ondervinden hoe het Women’s Power zadel pijn en gevoelloosheid bij jou kan verminderen. Kom snel een keer langs in onze zaak, dan maken we samen een eind aan jouw zadelpijn.