This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

De nieuwe Roubaix

De endurance racer van Specialized heeft een nieuwe incarnatie. Zelfs na zes overwinningen in de klassieker waar deze fiets naar vernoemd is heeft Specialized toch weer verbeterpunten kunnen vinden. Maar deze fiets komt niet alleen tot zijn recht op de kasseien. In ons mooie Limburgse landschap is de nieuwe Roubaix net zo goed in zijn element!

Meer comfort

De vering in de stuurbuis is vernieuwd en is nu hydraulisch en de mate van demping is verstelbaar met een knop op de stuurpen.

Het bevestigingspunt van de zadelpen is netjes weggewerkt in het frame en zorgt ervoor dat er minder trillingen van het frame naar de rijder worden overgebracht.

Lars testte de Roubaix bij de presentatie van Specialized voorafgaand aan de wielerklassieker. Wat opviel was dat zelfs de meest oneffen kasseienstroken in de Hel van het Noorden comfortabel weggefilterd werden door dit ingenieus veersysteem.

Sneller

De 2018 editie van Parijs-Roubaix was een van de snelste in de geschiedenis van de klassieker. En hoewel de overwinning behaald werd op de vorige uitvoering Specialized Roubaix waren er toch veel profrenners die klaagden dat de fiets aan de langzame kant was.
Dat was voor de ingenieurs van Specialized een teken om eens goed naar de aerodynamische capaciteiten en de stijfheid van de fiets te kijken.

Dankzij de jarenlange ontwikkeling van frames in de Win Tunnel heeft Specialized een FreeFoil bibliotheek opgebouwd met buisvormen die de best mogelijke aerodynamica hebben.

Daarnaast is de nieuwe versie van de Roubaix een stuk lichter dan voorheen. Het gemiddelde gewicht van het frame is 900 gram en staat daarmee bijna op gelijke voet met de Venge.

Deze nieuwe kijk op de luchtweerstand van de fiets heeft een flinke prestatiewinst opgeleverd en uit tests is gebleken dat de nieuwe Roubaix sneller is dan de Tarmac SL6! Het is dan ook niet verwonderlijk dat tijdens de Hel van het Noorden dit jaar weer een Specialized Roubaix als eerste over de streep ging.

Voorbij gender

In de geometrie van de nieuwe Roubaix wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen heren- en damesmodellen.
Uit de vele Retül fits die het bedrijf maakt is gebleken dat lichaamsdimensies niet beduidend anders zijn voor vrouwen en mannen. Een conclusie die onder meer gedeeld wordt door NASA die onlangs een onderzoek deed dat 132 lichaamsdimensies bij 4000 mensen mat.

Beschikbare modellen

De nieuwe Roubaix is verkrijgbaar in uitvoeringen die variëren van State of the Art S-Works racemonsters tot aan de meer recreatie gerichte Roubaix Sport. De hieronder afgebeelde modellen zijn slechts een beperkte selectie, er zijn nog veel meer kleuren en afmonteermogelijkheden beschikbaar dus kom snel een keertje langs in onze winkel. We vertellen je graag meer over deze ultieme endurance bike!

S-Works Roubaix – SRAM Red eTAP AXS €11.199,-

Roubaix Pro – SRAM Red eTAP AXS €6.999,-

Roubaix Expert – €5.999,-

Roubaix Comp – Shimano Ultegra Di2 €4.799,-

Roubaix Sport – €2799.-