This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Diverge STR

Veerweg op de fiets maakt je langzamer. Dat weet iedereen toch? Niets is minder waar! Specialized doet al jaren haar best om snelheid, zekerheid en comfort op ruw terrein te vergroten. Met de Diverge STR is de nieuwe standaard gezet! STR staat voor suspend the rider. Niet de fiets moet van ruwe ondergronden geïsoleerd worden (Want hoe lager de vering hoe meer pedaalkracht verloren gaat in de veerweg) maar juist de rijder moet gevrijwaard worden van hobbels en klappen. Daarom is de nieuwe Diverge STR uitgerust met twee Future Shock dempers die ervoor zorgen dat de rijervaring ongeëvenaard soepel en direct is.

Smoother is Faster

n het balhoofd van de fiets vind je de vertrouwde demper die al sinds zijn introductie op de Specialized Roubaix hoge ogen gooit bij fietsers van elk niveau. Dit concept van de vering zo dicht mogelijk bij de rijder brengen werd in eerste instantie met scepsis ontvangen maar heeft zich door de jaren heen bewezen als een echte game changer!

De nieuwe toevoeging aan de Diverge STR is een demper met maximaal 30mm veerwg die bevestigd is aan de zadelpen. Deze configuratie zorgt ervoor dat de zadelpen vrij kan bewegen als er schokken opgevangen moeten worden terwijl de stijfheid van de rest van het frame behouden blijft. Deze nieuwe demping is volledig af te stellen op de lengte en het gewicht van de rijder en is ook tijdens de rit gemakkelijk aan te passen.

Absurd Bekwaam

Het contactoppervlak met de ondergrond is van essentieel belang voor de bestuurbaarheid van de fiets en het overbrengen van je vermogen. De Diverge STR biedt ruimte voor banden tot 47mm op een 700C wiel en 2.1″ op 650B. Ongeacht je avontuur deze gravel bike is de meest capabele keuze die je kunt maken. Met het SWAT compartiment dat verborgen zit aan de binnenkant van de onderbuis heb je genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een reparatiesetje, een lichte regenjas en wat snacks. Ideaal voor diegene die wat langer op weg wil gaan of geen extra spullen in zijn zakken wil.

De Diverge STR is vanaf nu verkrijgbaar in drie verschillende versies en als losse frameset. Je kunt ze allemaal bekijken via deze link